8 Eylül 2013 Pazar

Bebek Poğaçası

Malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 su bardağı sıvıyağ (çiçek yağ ile tadı daha iyi oluyor ama besleyici olsun derseniz zeytinyağı)
  • 1 şişe sade soda
  • 800 gr un (tercihen tam buğday unu)
  • 1 yumurta sarısı
  • Peynir (tercihen lor veya kaşar peyniri)
  • Maydanoz veya dereotu
  • Susam
Yapılışı;

Geniş bir kapta, ılık sütün içine toz şekeri atın ve mayayı ilave edip, elinizle karıştırın. Sıvıyağ ve sodayı da koyup, elinizle karıştırmaya devam edin. Göz kararı tuzunu da ilave ettikten sonra, aldığı kadar (tahminen 800 gr) unu yoğurarak ekleyin. Hamur olduktan sonra nemli bezle üzerini örtüp, bir saat bekletin. Eliniz büyüklüğünde yuvarlak olarak poğaçalarınızı açıp, hazırladığınız iç malzemesini koyun. Poğaçaları kapatıp, tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurtasını sürüp, susamını da ilave ettikten sonra bir saat de tepside bekletin. Fırına atıp, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun...

Kızımın puanlaması: 2 (10 üzerinden)
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder