9 Eylül 2013 Pazartesi

Köfteli, Sebzeli Yoğurt Çorbası


Malzemeler;
  • 50 gr kıyma (üç kere çekilmiş yağsız dana kıyma)
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurtanın sarısının yarısı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1,5 un haline getirilmiş bebek ekmeği
  • Yarım havuç
  • Yarım patates
  • Çeyrek kabak
  • Bir tutam semizotu
  • Çeyrek su bardağı bulgur veya pirinç
  • 4-5 yaprak taze nane
  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı un (tercihen tam buğday unu)
Yapılışı;
İlk olarak işe köfteyi yapmakla başlayın. Bunun için bir kaba rendelenip suyunu sıktığınız soğanı, sarımsağı, seramik bıçakla küçük doğranmış maydanozu, yumurtanın sarısını, bebek ekmeğini ve kıymayı koyup, yoğurun. Yoğurduğunuz köfteleri küçük yuvarlaklar yapıp, tencerede kaynamış suya atarak pişmeye bırakın. Zeytinyağını ilave etmeyi unutmayın.

20 dk kadar büyük ocakta pişirdikten sonra içine küçük küpler haline getirdiğiniz havuç ve patatesi ilave edin. 20 dk daha kaynattıktan sonra mevsimine göre kereviz veya kabak ve tercihe göre semizotu ile naneyi de ekleyin. Daha sonra pirinç veya bulguru da ilave edip, pişene kadar kaynatmaya devam edin. En son terbiyesi için, çukur bir kaba yoğurdu, unu ve çorbanın suyundan birkaç kaşığı da karıştırarak tencereye dökün. Karıştırarak 10 dk daha pişirin. Afiyetler olsun...
 
 

Kızımın puanlaması: 8 (10 üzerinden)

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder