6 Eylül 2013 Cuma

Sütlü, Terbiyeli Tavuk Çorbası

Malzemeler;

  • 2 adet tavuk baget
  • 5 küçük diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 silme yemek kaşığı un (tercihen tam buğday unu)
  • 1 su bardağı süt (tercihen günlük süt)
  • Yarım su bardağı tel şehriye

Yapılışı;

Bagetleri iyice piştiğinden emin olana kadar haşlayın. Haşlarken suyunu biraz fazla koyun ki, çorba için de haşlama suyunu kullanabilin. Haşlandıktan sonra tavukları küçük parçalara ayırıp haşladığınız suyun içine atın. Sarımsakları rendeleyip, içine ilave edin. Sütü de ilave edip, kaynayana kadar ısıtın. Bir kasede yoğurt ve unu çırpın. Kasenin içine haşlama suyundan ilave edip, çırpmaya devam edin. Kasedeki terbiyeyi karıştırarak tencerenin içine ilave edin. Tuzunu ve şehriyesini de ilave edip, şehriyeler pişene kadar kaynatmaya devam edin. Afiyetler olsun...
Kızımın puanlaması: 3 (10 üzerinden)
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder