16 Ekim 2013 Çarşamba

Nohutlu, Yarmalı Yoğurt Çorbası

http://ush.re/6je6
Malzemeler;
  • 1 su bardağı önceden haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı önceden haşlanmış yarma ( buğday)
  • Yarım kahve fincanı un (tercihen tam buğday unu)
  • 8 yemek kaşığı yoğurt (tercihen ev yapımı)
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 3 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Nane, tuz
Yapılışı;
Önceden yarmayı ve nohutu düdüklü tencerede haşlayıp, pişirin. Haşlama suyuna et veya kemik suyunu da ekleyip, kaynatın. Sarımsakları ince ince rendeleyip, ekleyin ve yulafları da atın. Ayrı bir kapta yoğurdu, unu, tencereden alınmış suyu da karıştırıp, terbiyesini hazırlayın. Tencereye karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin. Tuzu ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağını ve naneyi kızdırıp, çorbaya dökün. Afiyetler olsun.

NOT: Kızımın hiçbir şey yemediği bu günlerde (her zamanki gibi aslında), bayram ziyaretine gittiğimiz Nejla Teyze' nin verdiği çorbanın yarısını içti. Ailece karnımızı doyurup, çıktık. Hem tarif için, hem de kızımın sevdiği bir çorba bulmama vesile olduğu için, hem de yanımıza verdiği haşlanmış yarma ve nohutlar için Nejla Teyze' ye ve kızımın yengesine teşekkürler.
http://ush.re/fj86
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder