28 Şubat 2014 Cuma

Kemik Suyu

Hepimiz çocuklarımızın çorbalarında, annelerimizden de bildiğimiz gibi kemik suyunu kullanırız. Ancak bazı noktalara dikkat ederek hazırlamakta fayda var




Malzemeler;
  • 1 kg dana veya kuzu kemiği (kasaba kemiği dikine ikiye böldürün ki, iliğinden de faydalanabilin.)
  • 2 adet havuç,
  • 1 adet soğan,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 adet orta boy patates,
  • 2 adet defne yaprağı,
  • Bir tutam biberiye
Yapılışı; 


Kemikleri bir tencereye koyup, üzerine çıkasıya kadar kaynar su döküp, 15 dakika bekletin. Daha sonra suyu döküp, tencereyi temizleyin ve soğuk suyla doldurduğunuz tencerenin içine kemikleri tekrar koyun. 20 dakika kadar kaynattıktan sonra, tüm sebzeleri ekleyin ve kaynatın. Elde ettiğiniz suları kağıt bardaklara koyarak derin dondurucuda saklayın. Mümkünse sadece çorbalar değil, çocuğunuzun yemeklerine de ekleyin. Afiyetler olsun...

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder