- 1 dilim somon balığı (kılçıksız, fileto),
- 1 dilim tam buğday ekmeği,
- 1 adet taze soğan,
- 1 yumurta,
- Çeyrek limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Ekmeği rondodan geçirip, un haline getirin. Ekmeği, somonu, taze soğanı, limon suyunu ve yumurtayı, biraz da tuz ekleyerek ezmeden karıştırın. Çok ezilmeden hazırlanmış karışımdan parçalar alarak, küçük köfteler haline getirin. Ağzı kapalı bir kaba koyup, buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Zeytinyağına azıcık da tereyağı ekleyerek, yağsız tavada eritin. Önemli nokta, yağları çok az koymanızdır; çünkü, somon yağlı bir balıktır. Özellikle Omega 3'ün en fazla olduğu balık somondur. Yağ eriyince, köftelerinizi alt üst ederek kızartın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder